MENU

Αρχική

Ποικιλίες

Οι ελιές κλαδεύονται εντατικά σύμφωνα με την τοπική παράδοση για να αναζωογονούνται και για να παραμένει μικρή και προσβάσιμη η κόμη τους. Λόγω του μικρού κλήρου αλλά και του έντονου ανάγλυφου του εδάφους δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα για την συγκομιδή του καρπού. Επιλέγονται με χειρονακτική διαδικασία οι εκλεκτότεροι φρέσκοι καρποί ελιάς των δυο κορυφαίων Ελληνικών ποικιλιών.

Η γνωστότερη Κορωνέικη και η σπανιότερη ντόπια Αθηνοελιά ευδοκιμούν άριστα στη Λακωνική γη.

«…Βλοσυρός, μονόχνωτος, μελανιασμένος, ο φοβερός Μαλέας μας στέλνει τώρα μεσ’ από το σταχτοκίτρινο διαμελισμένο αντανάκλασμά του τους αφρούς του θυμού του…. Στις κάθετες πλευρές του γκρεμνού, σχισμάδες ανεμοδαρμένες γράφονται, ίδιες ρυτίδες σε μούτρο άγριου Γίγαντα…»

Αθηνά Ταρσούλη, «Κάστρα και Πολιτείες του Μοριά», 1936

Ο πρώιμος βιολογικός κύκλος τους που αναπτύσσεται στο περιβάλλον της ενδημικής χλωρίδας της περιοχής δίνει μοναδικά στοιχεία στην προσωπικότητα του MALEAS. Η ένταση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προσδίδει ένα ευγενικό και μοναδικά διακριτό χαρακτήρα.

Η ψυχρή έκθλιψη γίνεται αυθημερόν σε θερμοκρασία <27 °C.